FREE Blogger Templates

Jumat, 28 Februari 2014

Passive Voice



Passive Voice

Use of Passive
Passive voice is used when the focus is on the action. It is not important or not known, however, who or what is performing the action.
Example: My bike was stolen.
In the example above, the focus is on the fact that my bike was stolen. I do not know, however, who did it.
Sometimes a statement in passive is more polite than active voice, as the following example shows:
Example: A mistake was made.
In this case, I focus on the fact that a mistake was made, but I do not blame anyone (e.g. You have made a mistake.).

Form of Passive
Subject + finite form of to be + Past Participle
Example: A letter was written.
When rewriting active sentences in passive voice, note the following:
§  the object of the active sentence becomes the subject of the passive sentence
§  the finite form of the verb is changed (to be + past participle)
§  the subject of the active sentence becomes the object of the passive sentence (or is dropped)
Examples of Passive
Tense
Subject
Verb
Object
Simple Present
Active:
Rita
writes
a letter.
Passive:
A letter
is written
by Rita.
Simple Past
Active:
Rita
wrote
a letter.
Passive:
A letter
was written
by Rita.
Present Perfect
Active:
Rita
has written
a letter.
Passive:
A letter
has been written
by Rita.
Future I
Active:
Rita
will write
a letter.
Passive:
A letter
will be written
by Rita.
Hilfsverben
Active:
Rita
can write
a letter.
Passive:
A letter
can be written
by Rita.






Examples of Passive
Tense
Subject
Verb
Object
Present Progressive
Active:
Rita
is writing
a letter.
Passive:
A letter
is being written
by Rita.
Past Progressive
Active:
Rita
was writing
a letter.
Passive:
A letter
was being written
by Rita.
Past Perfect
Active:
Rita
had written
a letter.
Passive:
A letter
had been written
by Rita.
Future II
Active:
Rita
will have written
a letter.
Passive:
A letter
will have been written
by Rita.
Conditional I
Active:
Rita
would write
a letter.
Passive:
A letter
would be written
by Rita.
Conditional II
Active:
Rita
would have written
a letter.
Passive:
A letter
would have been written
by Rita.





Passive Sentences with Two Objects
Rewriting an active sentence with two objects in passive voice means that one of the two objects becomes the subject, the other one remains an object. Which object to transform into a subject depends on what you want to put the focus on.

Subject
Verb
Object 1
Object 2
Active:
Rita
wrote
a letter
to me.
Passive:
A letter
was written
to me
by Rita.
Passive:
I
was written
a letter
by Rita.
.
As you can see in the examples, adding by Rita does not sound very elegant. Thats why it is usually dropped.

Personal and Impersonal Passive
Personal Passive simply means that the object of the active sentence becomes the subject of the passive sentence. So every verb that needs an object (transitive verb) can form a personal passive.
Example: They build houses. – Houses are built.
Verbs without an object (intransitive verb) normally cannot form a personal passive sentence (as there is no object that can become the subject of the passive sentence). If you want to use an intransitive verb in passive voice, you need an impersonal construction – therefore this passive is called Impersonal Passive.
Example: he says – it is said
Impersonal Passive is not as common in English as in some other languages (e.g. German, Latin). In English, Impersonal Passive is only possible with verbs of perception (e. g. say, think, know).
Example: They say that women live longer than men. – It is said that women live longer than men.
Although Impersonal Passive is possible here, Personal Passive is more common.
Example: They say that women live longer than men. – Women are said to live longer than men.
The subject of the subordinate clause (women) goes to the beginning of the sentence; the verb of perception is put into passive voice. The rest of the sentence is added using an infinitive construction with 'to' (certain auxiliary verbs and that are dropped).
Sometimes the term Personal Passive is used in English lessons if the indirect object of an active sentence is to become the subject of the passive sentence.

Passive Voice
Bentuk kata kerja yang dibentuk dari kata kerja bantu yaitu : “be + participle” sebagai kerja utama. Subjek dikenai perbuatan.

Pola Kalimat
Pola Predikat
1. Simple Present (V1)
is/am/are + V3
2. Past Tense (V2)
was/were + V3
3. Present Continuous (V-ING)
to be (is/am/are) + being + V3
4. Perfect (have/has/had + V3)
have/has/had + been + V3
5. Modals
Modals + be + V3
(can,will,must,should,etc)
6. Certain Verb
@ Certain verb + to be + V3
@ Certain verb+Obj2+to be+V3+ by+O1
(want,ask,allow,order,need,etc)
Example for Passive Voice
1. They are building new ring road round city. The passive form of the above sentence is...
‘A new ring road _____‘
a. is built                         c. be building                e. is being built
b. builds                        d. was building

Jawab : e


2. The editor edits the article.
The passive form of the above sentence is ‘The article _____ by the editor.’
a. edits                         c. be editing    e. is edited
b. edited                      d. is being edited

jawab : e

3. When we go to work, the baby sitter will look after our baby.
We can also say that when we go to work,_____ by the baby sitter.
a. Our baby will be looking after
b. baby will be looked after
c. Our baby look after
d. Our baby looked after
e. Our baby is looking after

Jawab : b

4. We have delivered the packages.
The passive form of the above sentence is ’the packages _____ by us.’
a. delivered                 c. have been delivered                       e. have to be delivered
b. have been delivering           d. to be delivered

Jawab : c

5. Why aren’t you driving your car?
‘it _____ by my father.’
a. has sold       c. has been selling                  e. had sold
b. has to see     d. has been sold

jawab : d
6. food restaurants have become popular in big cities because many people prefer being    _____ by the waiter quickly.
a. Serving        c. serves                       e. be serving
b. to serve        d. served

jawab : d

7. I’d like to book three standard room for next week, please.
    I’m sorry Sir, our hotel _____ until the end of the month.
a. fully booking                       c. is fully booked                    e. being fully booking
b. to be fully booked               d. is fully booking

jawab : e

8. Last night a thief broke into my brother’s house.’
   ‘Really? What _____ from the house?’
a. he took        c. was being taken                   e. was taken
b. was to take d. was taking

jawab : e

9. hasn’t Anita submitted her report yet?’
   ‘I don’t think so. It _____ .’
a. be printing   c. being printed                      e. is being printed
b. is printing    d. to be printing

jawab : e



10. Parents of the student of the international school made fierce protest because of their suddenly increased school fee.
The passive form of the above sentence is _____ because of their suddenly increased school fee.
a. Fierce protests have been made by parents of the students of the International school
b. Fierce protests were made by parents of the students of the International school
c. Fierce protests made by parents of the students of the International school
d. Fierce protests will be made by parents of the students of the International school
e. Fierce protests are being made by parents of the students of the International school

jawab : b

11. The director wanted the orders _____ by sale department last week.
a. were delivered                     c. to be delivered                   e. being delivered
b. was delivered                      d. to deliver

jawab : a

12. The teacher always asks the homework _____ by the students at home.
a. is made        c. to make       e. being made
b. is making     d. to be made

jawab : a

13. As he was badly hurt in the car accident, he _____ to the nearest hospital.
            a. being taken              c. was taken                e. was being taken
            b. took                         d. be taken

jawab : e


14. At the moment the old building ______ to make space for a parking lot.
            a. demolishing             c. being demolished                e. to demolish
            b. be demolished         d. is being demolished

jawab : d

15. I became quite nervous when I knew that my speech ______.
            a. was to record                       c. being recorded        e. was being recorded
            b. to be recorded                     d. to be recording

jawab : e

16. The production process in the textile plant _______.
            a. needs to be monitored
            b. are needed to monitor
            c. they need to monitor
            d. needs to be monitoring
            e. are needed to be monitored

jawab : e

17. Tenants ______ not to turn on their radios after midnight.
            a. requested                             c. request                     e. being requested
            b. are requested                       d. are requesting

jawab : b

18. I’m still waiting ______ for an interview.
a. to be called              c. be calling                 e. called
b. be called                  d. to call
jawab : a
19. “How old is the mosque ?”
       “Well, it _______ in 1870.”
a. Built                         c. was built                  e. had been building
b. To be built               d. had built

jawab : e

20. “Why do those people panic ?”
    “Their semi-permanent houses ________.”
a. Demolished             c. to be demolished     e. are being demolished
b. Are demolished       d. to demolished

jawab : b

21. What did Asih wear for the party?
       The passive construction of this sentence is _____.
  1. What was the party worn for?
  2. What is for the party worn for?
  3. What Asih was worn for the party?
  4. What was worn for the party?
  5. What was Asih worn for the party?

Jawab : e

22. She looks after the baby well.
       The passive voice construction is _____.

  1. The baby is well looked after
  2. The baby well is looked after
  3. Her baby is after looked well
  4. Her baby is well after looked
  5. Her well baby is looked after

Jawab :  e

23. The books in library _____ in alphabetical order.
      a. was arranged
      b. is being arranged
      c. have been arranged
      d. had arranged
      e. has arranged

jawab : c

24. X : Sin, may I borrow your camera?
      Y : Oh, sorry. It _____ now.
      a. is repairing
      b. has sold it
      c. will have sold
      d. is being repaired
      e. has been sold to our friend

jawab : d

25. “what happened to her skirt?”
      “oh, ______ when she jumped over the fence.”
  1. it was torn
  2. to be torn
  3. it tore
  4. tearing
  5. be torn
jawab : a